Førpremiere på filmen "To My Children" for vg1 samfunnsfag.

Som en avslutning av et skoleår hvor vi blant annet har hatt prosjekt om konflikter i verden, deltok alle elevene på vg1 i går på på visning av filmen «To My Children» av Schwan Dler Quaradaki.

Begivenheten fant sted på Stabekk kino og kulturhus, og regissøren var selv tilstede. To My Children er en 20 minutter lang kortfilm om det å flykte fra krig og etablere seg på nytt i Norge. Shwan Dler Qaradaki har skrevet manus (voice-over) og laget tegninger/malerier som formidler historien.
Elevene hadde mange spørsmål til manusforfatteren etter filmen. Dialogen som fulgte belyste både konflikten i den kurdiske regionen, situasjonen for menneskene som må legge ut på flukt, møtet med Norge og livet etterpå. Quaradaki ga oss, gjennom sine bilder og sin gode kommunikasjon med ungdommene, et ansikt på et viktig, aktuelt og brutalt tema.