En levende historieøkt utenfor klasserommet

Med fremvekst av industrien i Norge på timeplanen, ble vandring langs Alnaelva en levende og interessant historieøkt for elevene i 3e denne siste mandagen i oktober.

Målet for historieøkten var å vise mønsteret for fremveksten av industrien i Norge. Vi finner det samme mønster i Drammen, Moss, Fredrikstad, Sarpsborg, Akerselva og Lysakerelva. Denne gangen falt valget på Alnaelva kun få minutter med tog fra Stabekk.
På vår vei fra Bryn togstasjon fra 1854, gikk vi langs elven og var innom Bryn Teglverkfabrikk, Nygårdsfabrikken, Johan Petersen Lin & bomullfabrikk og arbeiderboligene der hvor Statens Vegvesen ligger i dag. Alt knyttet sammen av Alnaelva og jernbanen.  Historielærer Mats var guide under vandringen og elevene både stilte og svarte på spørsmål underveis. En levende, lærerik og effektiv historieøkt, som ikke tok lenger tid enn en vanlig 90 minutters økt på skolen.